0 item -

Το καλάθι μου

Δεν έχετε προϊόντα στο καλάθι σας :(

6 φυσικοί τρόποι για να ελέγξετε το διαβήτη .


Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή κατάσταση που έχει  πολλούς κινδύνους και συμπτώματα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή μεταχείριση και αλλαγές στον τρόπο ζωής! Ένα υψηλό ποσοστό ατόμων με διαβήτη τύπου 2 είναι σε θέση να αντιστρέψουν και να διαχειριστούν πλήρως τα συμπτώματα του διαβήτη βελτιώνοντας τη διατροφή τους, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, τα επίπεδα του ύπνου και του στρες. Και παρόλο που ο διαβήτης τύπου 1 είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί  οι επιπλοκές μπορούν επίσης να μειωθούν ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την επιδείνωση των συμπτωμάτων του διαβήτη είναι να εκπαιδευτείτε  για το πώς ο διαβήτης δημιουργείτε και επιδεινώνεται, καθώς και για τις φυσικές θεραπείες για τον διαβήτη που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ανακούφιση. Με τη φροντίδα του διαβήτη, μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι παρεμβάσεις, όπως  οι παρεμβάσεις με φαρμακευτική αγωγή και η εκπαίδευση σχετικά με τη δοσολογία και τη συχνότητα των φαρμάκων, μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη.

Εδώ είναι μερικοί ανεκτίμητοι φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία του διαβήτη.

1. Συνεχίστε με τους τακτικούς έλεγχους

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τακτικά από το γιατρό σας για να παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,  τα μάτια, το δέρμα, τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης, το βάρος και την καρδιά σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θέτετε τον εαυτό σας σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα την  αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη αίματος και επίπεδα τριγλυκεριδίων . Στην ιδανική περίπτωση, η αρτηριακή σας πίεση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 130/80. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και να μειώσετε τη φλεγμονή εν γένει. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τρώτε μια μη επεξεργασμένη, υγιεινή διατροφή καθώς και να ασκείτε και να κοιμάστε καλά.

2. Τρώτε ισορροπημένη διατροφή και άσκηση

Ως μέρος ενός υγιεινού προγράμματος διατροφής για το διαβήτη , μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε το σάκχαρο του αίματός σας στο φυσιολογικό εύρος, καταναλώνοντας μη επεξεργασμένα, ολόκληρα τρόφιμα και αποφεύγοντας τα πρόσθετα σάκχαρα, τα trans-λιπαρά , τους μεταποιημένους σπόρους και τα άμυλα και τα συμβατικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η σωματική αδράνεια και η παχυσαρκία συνδέονται στενά με την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2, γι 'αυτό και η άσκηση είναι σημαντική για τον έλεγχο των συμπτωμάτων και τη μείωση του κινδύνου για επιπλοκές, όπως οι καρδιακές παθήσεις. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας δηλώνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν δραματικά τον κίνδυνο για διαβήτη, χάνοντας βάρος μέσω της τακτικής σωματικής άσκησης και δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, ραφιναρισμένων λιπών και επιπλέον θερμίδων από επεξεργασμένα τρόφιμα . 

3. Ελέγξτε το σάκχαρο αίματος για να σταματήσετε τη βλάβη των νεύρων

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην πρόληψη ή την καθυστέρηση της νευρικής βλάβης είναι να ρυθμίσετε προσεκτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.Εάν υποφέρετε από προβλήματα πεπτικού λόγω νευρικής βλάβης που επηρεάζει τα πεπτικά σας όργανα, μπορείτε να ωφεληθείτε από τη λήψη πεπτικών ενζύμων , προβιοτικών και συμπληρωμάτων όπως το μαγνήσιο που μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών, στη βελτίωση της υγείας των εντέρων και των συμπτωμάτων ελέγχου.

Άλλα προβλήματα όπως ορμονικές ανισορροπίες , σεξουαλικές δυσλειτουργίες και προβλήματα στον ύπνο επίσης θα μειωθούν σημαντικά όταν βελτιώνετε τη διατροφή σας, την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και τα επίπεδα άγχους σας συνολικά.

4. Προστατεύστε το δέρμα σας

Τα άτομα με διαβήτη τείνουν να έχουν περισσότερες βακτηριακές και μυκητιακές λοιμώξεις από ό, τι οι υγιείς άνθρωποι. Εάν έχετε διαβήτη, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη των προβλημάτων του δέρματος, διαχειρίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, εφαρμόζοντας καλή υγιεινή και αντιμετωπίζοντας φυσικά το δέρμα με πράγματα όπως αιθέρια έλαια .

Οι γιατροί συστήνουν επίσης να περιορίσει το πόσο συχνά κάνετε μπάνιο, όταν το δέρμα σας είναι ξηρό, χρησιμοποιήστε τα φυσικά και ήπια προϊόντα για να καθαρίσετε το δέρμα σας (αντί για πολλά  σκληρά, χημικά προϊόντα που πωλούνται στα περισσότερα καταστήματα), ενυδατώστε  το δέρμα σας με κάτι ήπιο όπως λάδι καρύδας για το δέρμα , και αποφύγετε να τα ηλιακά εγκαύματα.

5. Προστατεύστε τα μάτια

Οι άνθρωποι που διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο κοντά στο φυσιολογικό είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα που σχετίζονται με την όραση .Η έγκαιρη ανίχνευση και η κατάλληλη φροντίδα παρακολούθησης μπορεί να σώσει την όραση σας.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο για οφθαλμικά προβλήματα, όπως ήπιο καταρράκτη ή γλαύκωμα, θα πρέπει να ελέγχετε τα μάτια σας τουλάχιστον μία έως δύο φορές ετησίως. Η διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας και η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής μπορούν να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν την απώλεια όρασης ελέγχοντας το σάκχαρο του αίματος, καθώς και να φοράτε γυαλιά ηλίου όταν βρίσκεστε στον ήλιο. 

6. Εξετάστε τη δίαιτα σας

Σε ποντίκια, οι ερευνητές μπόρεσαν να αντιστρέψουν ορισμένα συμπτώματα του διαβήτη και να αποκαταστήσουν τις λειτουργίες του παγκρέατος τοποθετώντας τα σε μια εκδοχή δίαιτας που μιμείται τη νηστεία . Αυτή είναι μια δίαιτα που περιλαμβάνει σοβαρό θερμιδικό περιορισμό για πέντε ημέρες από το μήνα. Ακολουθεί την ίδια αρχή με τη νηστεία με την προσωρινή στέρηση του σώματος τροφής για να επωφεληθεί από τα οφέλη για την υγεία, όπως είναι το  αυξημένο κάψιμο λίπους και η μειωμένη φλεγμονή.

Είναι όμως γεγονός ότι η κατανάλωση πρωινού θεωρήται επιτυχημένη στρατηγική για τη μείωση της μεταγευματικής υπεργλυκαιμίας (επίπεδα σακχάρου μετά το φαγητό) στον διαβήτη τύπου 2. 

Τελευταία Νέα
Για τα μάτια σας μόνο!
Sep 1, 2020
Για τα μάτια σας μόνο!

Όταν πρόκειται για τη χρήση κρέμας ματιών  υπάρχουν δύο στρατόπε...

12 Συμβουλές για να εξαλείψετε την κυτταρίτιδα
May 27, 2019
12 Συμβουλές για να εξαλείψετε την κυτταρίτιδα

Οι δερματολόγοι αναφέρουν ότι έως και το 90% των γυναικών και το...

Μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο
May 21, 2019
Μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο

AIΓYΠTOΣ

Oι γυναίκες διατηρούν τα δόντια τους λευ...

7 'εξυπνα tips για αδυνάτισμα
Oct 5, 2019
7 'εξυπνα tips για αδυνάτισμα

Το καλοκαιράκι πλησιάζει και είναι καλό να κάνουμε ότι περνάει α...

5